Presentació

El 2012 ha estat un any fatídic pels espais naturals de les Illes i el 2013 no s’espera millor. Amb les dràstiques retallades pressupostaries i de les inversions directes, juntament amb l’acomiadament de 25 treballadors d’una ja minvada plantilla a ESPAIS DE NATURA BALEAR  (entitat depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori que té encomanada la tasca de conservació i gestió dels espais naturals) ha canviat el model de gestió dels parcs i les reserves naturals; ara mateix perilla la seva viabilitat i el seu futur immediat.

Parlem de la gestió i manteniment de més de 100.000 Ha. d’espais naturals protegits patrimoni de tots, que reben centenars de milers de visitants que en gaudeixen directament, o que s’enduen una imatge diferent de les illes, posant en valor elements que possibiliten un turisme de qualitat generador d’una important activitat econòmica a diferents sectors. A cada treballador li “tocaven” més de 700 Ha. xifra que ens deixa a la cua a nivell estatal pel que va a la gestió i conservació, com en tantes altres coses… Motius pels qual no acceptam de cap manera les retallades de personal, exigim la readmissió immediata de les persones acomiadades i el retorn al nivell pressupostari i d’inversions del 2011.

Tot plegat ja suposa una minva de qualitat de serveis i protecció dels hàbitats que ha estat objecte de denúncia per part d’entitats conservacionistes, científiques, acadèmiques, ecologistes i partits polítics, la qual ha quedat reflectida amplament als mitjans de comunicació.

Com usuaris que sou dels espais naturals i del medi natural en general, vos demanem manifesteu el vostre rebuig a tot aquest procés de retallades que s’ha iniciat i recolzeu les nostres reivindicacions a través de les xarxes socials, amb les vostres opinions o participant en les accions que vos proposem.

pujada_galileu_low
PUJADA AL GALILEU. DISSABTE 9 DE FEBRER.  VENS AMB NOSALTRES?
Lloc de trobada: 9:30 hs. Urbanització de Son Massip, Crta. MA-10, Km. 22,8
Temps efectiu: 2,5 h
Temps acumulat: 5 h
Recorregut: 13,1 Km
Alçada cim: 1.181 m
Desnivell: 470 m
Recomanacions: Calçat de muntanya i roba adient. Si voleu quedar a dinar cal dur pa i taleca.


Pujada Galileu 13 Febrer
Pujada reivindicativa al Puig d’En Galileu (1.181 m.) 9 de Febrer 2013.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s